Legenda
Contact

Postadres:
Meijhorst 11-62
6537 ET Nijmegen
E-mail:
meijhorst@hetnet.nl

Adressen

Voor belangrijke
adressen en telefoonnummers
klik hier

Aanmelden als burgerhulpverlener
klik hier

Link naar de buren
klik hier

Wij worden gesteund door het Oranje Fonds
klik hier


Artikelen en foto's mogen vrij worden gebruikt door de zes Dukenburgse wijkplatforms en het infomagazine de Dukenburger.Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 augustus vindt DUUK, het bouwdorp in Dukenburg plaats. Op het buitenterrein en in de dependance van De Lindenberg in Aldenhof. Het bouwdorp is er voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar die onder begeleiding van vrijwilligers de bouwvakhanden uit de mouwen steken in een ontspannen sfeer.

Inschrijven kon tot 19 juli. De deelnamekaarten kunnen worden afgehaald in De Lindenberg op vrijdag 18 augustus tussen 12.00 en 20.00 uur. Bij het afhalen van de kaarten wordt er gevraagd naar een geldige legitimatie van het ingeschreven kind, om de opgegeven leeftijd te checken. Het geld van eenmaal betaalde kaarten wordt niet geretourneerd. Zijn er na de voorinschrijving nog kaarten over, dan kunnen deze op 18 augustus, eveneens tussen 12.00 en 20.00 uur gekocht worden tegen contante betaling.

 

 

Op zondag 3 september tussen 11.00 en 16.00 uur viert Heleen Gijsbers, die vijf jaar geleden startte met Textielatelier de Vlotte Naald op het adres Lankforst 52- 38, het eerste lustrum van haar passie, die zij met velen deelt. De tentoonstelling Vijf vlotte jaren geeft een overzicht van wat er allemaal in de afgelopen vijf jaar gequilt, gebreid en gehaakt is onder leiding van Heleen. Van de populaire quiltcursus Vlotte vrouwen en plooien is een speciale tentoonstelling ingericht met het werk van de cursisten. De expositie is gratis

te bewonderen. Er wordt een kopje koffie of thee geschonken, met iets erbij. Verhalenvertelster Meriam Deen is aanwezig om het quilten, breien en haken met haar eigen woorden op een verrassende manier onder de aandacht te brengen van de bezoekers. Ook drie winkels werken mee aan de happening, te weten: de twee quiltwinkels van An3na Creatief Draadwerk uit Grave, Mownquiltshop uit Hernen en de wolwinkel Lulay Handwerken uit Nijmegen. Voor het nieuwe seizoen kan deze zondag al ingeschreven worden op cursussen.

 

 

In het complex Boetbergen-Schuijlenburch (preciezer Meijhorst 63e straat) hebben twee mannen zich voorgedaan als verkopers van goedkope energie. Het zijn mogelijk oplichters, deze mannen konden zich niet legitimeren. Wees voorzichtig met ‘kopen aan deur’, doe dat liever helemaal niet! Komen deze 'verkopers' van goedkopere energie bij u aan de deur en kunnen zij zich niet legitimeren, bel de politie 0900-8844!

 

Meer info: babbeltruc

 

 

 

 

 

Op de rondweg Meijhorst is op dinsdagavond 1 augustus gecontroleerd op onder andere snelheid. Zoals bij eerdere controles over de jaren waren er geen grote snelheidsovertredingen. De beleving en het gevoel van bewoners dat er structureel te snel wordt gereden klopt dus niet. Dat wil niet zeggen dat de snelheden vaak te snel zijn gezien de omstandigheden, neem alleen al met de schooltijden! Op de 16e straat Meijhorst werd in het verleden structureel te hard gereden en daar zouden controles op zijn plaats zijn.

Resultaat van de controle op 1 augustus:
1 x niet dragen van autogorde­l, 1 x snelheidsover­treding, 1 x rijden zonder helm en 1 x rij­den zonder rijbewijs.

De resultaten van de controle op de 16e straat (foto) leverde toen 5 snelheidsovertredingen op in ruim een half uur! De wijkagenten weten dus goed wat er te doen is, te starten met deze acte-de-présence.

 

 

Pas op, er zijn door de warmte op dit moment meer eikenprocessierupsen in Nederland. En ze zitten ook nog eens in de lagere delen van de bomen, dus grotere kans op aanraking met de brandharen van de rups. Dat kan voor vervelende klachten zorgen.

Eikenprocessierupsen zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze krijgen namelijk van half mei tot juni brandhaartjes op de rug. Die dringen in huid, ogen en luchtwegen. Dit leidt tot irritatie en kan ernstige ontstekingen veroorzaken, die zelfs tot blindheid kunnen leiden.

Contact vermijden
Zelfs als de rupsen al jaren dood zijn, kan de plek waar hun nesten gezeten hebben nog gezondheidsrisico’s geven. Probeer het contact met de eikenprocessierups en plaatsen waar het dier ooit gezeten heeft dus zoveel mogelijk te vermijden.

Toch in aanraking met de rups gekomen? Dit zijn de klachten die kunnen ontstaan: Irritatie van de huid, ogen en luchtwegen

Iemand die vaak met de eikenprocessierups in aanraking komt, krijgt steeds hevigere klachten bij elk nieuw contact

Bron: Rode kruis Nederland

 

 
Meer artikelen...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner